BUČNA JUHA
Sestavine:
- meso buče
- čebula
- krompir
- kisla smetana
- muškatni orešek
- sol
- malo kajenskega popra
- olivno olje
Bučo olupim, jo narežem na kocke in jo na oljčnem olju prepražim, tako da se zmehča. Čebulo sesekljam in jo prepražim, nato ji dodam krompir in sestavine ponovno nekoliko prepražim. Za tem dodam bučo, sol, poper, muškatni orešek ter zalijem z vodo. Juho kuham tako dolgo da se krompir zmehča, nato dodam kislo smetano, premešam in juho v blednerju zmiksam.
Nadevam jo v krožnike, okrasim s kislo smetano in svežim petršilje, ter postrežem
Tele oranžne buče se komot je tudi neolupljene, saj je lupina zelo tanka in se povsem zmehča, tako pri pečenih kot kuhanih. Ko ješ, se sploh ne opazi razlike. To prihrani kar nekaj dela :)
OdgovoriIzbrišiAja?To pa resnično nisem vedela. Hvala za info. To pa je res super podatek. Lep vikend!
Izbriši