torek, 25. oktober 2016

BUČE SO V MODI

Včeraj sem poslušala prispevek o bučah v katerem so ugotavljali, da so pred par 10 leti z bučami hranili le svinje, danes pa so hit mode in iz njih se kuha in peče ogromno različnih dobrot. Na naši mizi se je oni dan znašla okusna bučna juha. Sama jo naredim po tem receptu:

BUČNA JUHA

Sestavine:

  • meso buče
  • čebula
  • krompir
  • kisla smetana
  • muškatni orešek
  • sol
  • malo kajenskega popra
  • olivno olje


Bučo olupim, jo narežem na kocke in jo na oljčnem olju prepražim, tako da se zmehča. Čebulo sesekljam in jo prepražim, nato ji dodam krompir in sestavine ponovno nekoliko prepražim. Za tem dodam bučo, sol, poper, muškatni orešek ter zalijem z vodo. Juho kuham tako dolgo da se krompir zmehča, nato dodam kislo smetano, premešam in juho v blednerju zmiksam.

Nadevam jo v krožnike, okrasim s kislo smetano in svežim petršilje, ter postrežem


Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Tele oranžne buče se komot je tudi neolupljene, saj je lupina zelo tanka in se povsem zmehča, tako pri pečenih kot kuhanih. Ko ješ, se sploh ne opazi razlike. To prihrani kar nekaj dela :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aja?To pa resnično nisem vedela. Hvala za info. To pa je res super podatek. Lep vikend!

      Izbriši