četrtek, 08. junij 2017

MESNI BUREK IZPOD PEKE

Če kdo, je naš Jernej družinski strokovnjak za pripravo vseh vrst jedi iz vlečenega testa, prvenstveno burekov. In ker je bil vikend lep in topel. In ker se je pričela sezona grilanja, smo tudi mi zaštartali naš žar in se razvajali ob slastnem domačem mesnem bureku.

Ker sem dobila dovoljenje, da pomagam pri pripravi mesnega nadeva, se lahko tudi malo považim in objavim par lepih slikic slastnega bureka.

MESNI BUREK

Sestavine:

  • doma narejeno vlečeno testo
  • mleto meso - govedina
  • čebula
  • sol
  • poper


Jerna je pripravil testo in ga razvlekel čez celo kuhinjsko mizo. Čebulo sem sesekljala na drobno in jo dodala mletemu mesu. Maso sem solila, poprala in zmešala. Dobro tretjino testa sva potrosila z drobnimi koščki mesnega nadeva in zvila. Ozko in dolgo rolo testa sva polžasto zvila v dobro namaščen sač, ter ga izdatno namazala z oljem.

Fantje so zakurili žar in izpod peke spekli burek. Kaj naj rečem! Vse smo pojedli!




Print Friendly and PDF

1 komentar:

  1. To je moglo biti pa zelo dobro. Se mi kar sline cedijo...

    OdgovoriIzbriši