torek, 27. junij 2017

RABARBARA - NAJBOLJŠA TA HIP

Ogromni listi in kompaktna zelena stebla se že dober teden dni važno šopirijo na vrtu. Pozabljena? Pravijo, da je ta zdrava zelenjava, ki so jo gojile že naše babice bila v preteklih letih nekoliko pozabljena, a mi tega nismo občutili. Pri nas raste že več kot 20 let. Ena in ista, vsako leto lepša.

Najlepša pa je, ko jo vzamem iz pečice in postrežem z odlično poletno pito.


RABARBARINA PITA


Sestavine:

Testo:

  • 2 jajci
  • 2 žlici sladkorja
  • 100 g stopljenega masla
  • 1 žlica limoninega soka
  • naribana lupinica limone
  • 7 žlic moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • ščep soli


Nadev:


  • 300 g na koščke narezane rabarbare
  • 1 žlica sladkorja


Preliv:


  • 100 ml kisle smetane
  • 100 ml grškega jogurta
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1/2 žlice škroba vaniljevega pudinga


Najprej pripravim testo Jajci in sladkor penasto zmešam in dodam stopljeno, vendar ohlajeno maslo in mešam, da dobim enotno zmes. Nato dodam limonin sok, naribano limonino lupinico in ščep soli. Na koncu primešam moko s pecilnim. Testo naj bo bolj gosto. Pekač premažem z maslom in nanj enakomerno razporedim maso za testo. Testo dam peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija.


Rabarbaro očistim
. Če so stebla že debelejša in olesenela, jih s pomočjo noža olupim in zrežem na 1 cm debele koščke.

Za preliv v posodi gladko zmešam jajce, sladkor, vaniljev sladkor, škrob vaniljevega pudinga, grški jogurt in kislo smetano.

Po 10-ih minutah pečenja testa, vzamem pekač iz pečice in po vrhu testa enakomerno porazdelim koščke rabarbare in jo posujem z žlico sladkorja. Nato jo prelijem še s prelivom in pečem še 30 minut. Pečeno pito z rabarbaro pustimo v pekaču, da se ohladi.

Odlična je! Tako osvežilna in malo kiselkasta.






Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar