torek, 12. december 2017

PO DOOOLGEM ČASU

Uf, božičnih keksov pa res nisem pekla že ohoho dolgo časa. A sedaj imam pavzo. Tekaško pavzo in cajta na pretek, pa sem šla. Najprej v trgovino in potem v kuhinjo. Zavihala rokave in ... presenetila celo samo sebe. Orehovi rogljički so ratali v nulo. Nastali so krhki, mehki in takooo dobri.

OREHOVI ROGLJIČKI

Sestavine:
  • 40 dag moke
  • 10 dag margarine
  • 15 dag svinjske masti
  • 14 dag orehov
  • 14 dag sladkorja vprahu
  • 1 jajce
  • 1 vanili sladkor
  • 2 žlici mleka


Moko presejem. Dodam zmehčano margarino in svinjsko mast in ostale sestavine, ter ročno zamesim testo. Oblikujem rogljičke, jih položim na pekač obložen s peki papirjem in spečem. Kako dolgo sem jih pekla? Cca. 25 minut na 180 stopinjah. Na ventilatorskem načinu.
Še vroče sem na tanko povaljala v sladkorju v prahu.






Print Friendly and PDF

1 komentar: