torek, 3. november 2009

BELI TOREK

Po jutranjem kidanju snega in dveurni vožnji po zasneženi in nespluženi avtocesti do Kamnika, katerega sneg še povohal ni, je popoldan ostala le še sled jutranje zime.

In ker je narava poskrbela za bel začetek dneva, ko je odprla vrata v svet zimske pravljice, ga bom jaz tokrat tudi končala z "belo" večerjo.

BELI RIŽEVI REZANCI Z MESNO PARADIŽNIKOVO OMAKO

beli rezanci, kos sočne govedine, čebula, česen, paradižnik ali pelati, timijan, feferon, sol, poper, peteršilj

Prepražimo čebulo, dodamo na tanke kose narezano govedino in jo prav tako prepražimo. Zgostimo z žlico moke, dodamo česen in paradižnik, ter zalijemo za vodo ali juho. Začinimo, ter proti koncu kuhanja dodamo še sveži peteršilj.


ŠPORTNO PRIREJEN TIRAMISU
bebi piškoti, 1/2 kg skute, 2 dl kisla smetana, 2 dl sladke smetane, vanili sladkor, kakav za posip

Zmešamo skuto, kislo smetano in v trdo stepeno sladko smetano in vanili sladkor. Piškote pomočimo v kavo ali kakav in jih zložimo v model. Preko nadevamo polovico skutine mase. Ponovno naložimo plast piškotov in preostalo maso. Po želji posipamo z kakavom in damo v hladilnik.

Print Friendly and PDF

1 komentar: