ponedeljek, 20. december 2010

365 DNI V PAR ZAMAHIH - 2. del

Če vlečem črto naprej in pogledam ali smo lani skrbeli za svoje zdravje? O, seveda smo! Vso zimo smo pridno vrtnarili na okenski polici, kjer so iz semen rasle drobne rastlinice - vir zdravja in vitaminov.

Nakaljena semena najraje uporabimo v salati. Ej, koliko različnih vrst in okusov se je zamenjalo v skledah.

Začelo se je kar v kozarcih za vlaganje s kalčki lucerne.
Sledila je vaja z mungo fižolom.

Na vrsto je prišla tudi črna redkev.
Nakaljevali smo tudi koruzo, a se nam ne dopade, ker ostane trda, pa čeprav jo je potrebno skuhati.

Sabljasti triplat se odlično obnese. In kako je okusen!

Soje nismo pozabili!

Najbolj hvaležna so semena alfalfa. Vedno vzkalijo. In kako narastejo! Cel kup mladih rastlinic nastane iz ene žličke semen.

Kalilnik je res ena fajn stvar.
V solato smo primešali tudi več različnih vrst nakaljenih semen.


K zeleni solati se poda tudi kreša.
Nisem si mislila, da so kalčki pšenice takoo okusni!
Najbolj sem se namatrala s krešo. Na koncu sem jo vsipala na krožni in ko so semena postala že fajn zelena in košata, sem jih porezala in zamešala v solato.
Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. menda so kalčki pora čudoviti

    OdgovoriIzbriši
  2. Ej, Krasja! Za te kalčke pa še nisem čula. Če jih bo kje iztaknila bom sigurno poizkusila!

    Uživaj!

    OdgovoriIzbriši