Letos je bila moja naloga, da za družinsko božično večerjo izberem in pripravim solate. Eh, nič enostavnejšega. Naredila bom zeleno solato, to bodo sigurno vsi jedli. A da ne bo čisto navadna zelena bom v eni skledi pripravila motovilec, v drugi pa ledenko, kateri bom dodala nakaljena semena lucerne. Za tiste, ki imajo radi nekaj drugačnega.
Tako sem razmišljala v petek popoldan. A nisem bila zadovoljna. Nekaj eksotike pa ja mora biti prosotne. Saj se ne more večerja končati le z zeleno solato. Ni finte.
Pa sem se spomnila na sestre Reš. Ruth in Matejo. Ti dve nas vedno popeljeta v svet dobrih idej. Pa sem se zatopila v Čarobni svet buč in našla tale recept, ki sem ga pač nekoliko prilagodila razpoložljivim sestavinam:
Tako sem razmišljala v petek popoldan. A nisem bila zadovoljna. Nekaj eksotike pa ja mora biti prosotne. Saj se ne more večerja končati le z zeleno solato. Ni finte.
Pa sem se spomnila na sestre Reš. Ruth in Matejo. Ti dve nas vedno popeljeta v svet dobrih idej. Pa sem se zatopila v Čarobni svet buč in našla tale recept, ki sem ga pač nekoliko prilagodila razpoložljivim sestavinam:
SOLATA Z JABOLKI IN BUČAMI
bučno meso ene pikaste buče, 2 jabolki, sesekljani orehi ali bučne pečke, sveži peteršilj, 3 listi zelene solate
preliv: sok 1 limone, 2 žlici oljčnega olja, 2 žlici kisle smetane, noževa konica ingverja, žlička sladkorja, žlička gorčice, sol, poper
Pikasto bučo očistim in naribam. Jabolka prav tako očistim, olupim in naribam. Oboje zmešam, potresem s sesekljanim peteršiljem, prelijem s prelivom in sestavine dobro zmešam.
Na dno posode razporedim liste zelene solate in nanje stresem bučno solato. Po vrhu potresem s sesekljanimi orehi ali bučnimi pečkami in solata je pripravljena.
Ni komentarjev:
Objavite komentar