sreda, 5. oktober 2011

NA VRSTI SO BUČE

Ker je jesen, ker je čas buč, ker so dobre, ker so zdrave in ker so zrastle na domačem vrtu. Zato smo si danes privoščili slastno bučno musako.

 
BUČNA MUSAKA

 
Sestavine:
  • 1 manjša buča
  • 8 srednje velikih krompirjev
  • 1 čebula
  • 50 dag mletega mesa
  • paradižnik
  • 1 jajce
  • kisla smetana
  • mleko
  • začimbe - sol, poper, bazilika
  • olivno olje
......................................................

 
Najprej se lotim priprave mesne omake. V ta namen očistim čebulo, jo narežem na kockice, ter prepražim na olivnem olju.

 


 
Dodam mleto meso, ga popražim, ter dodam še na kocke narezan paradižnik. Zadovoljiv nadomestek paradižnika so tudi pelati, a ker le-ta na vrtu še zori, sem uporabila kar svežega in dišečega. Sestavine sem začinila, dodala pikico vode, ter pokrila s pokrovko.
Medtem, ko se je v loncu, na majhnem ognju kuhala omaka, sem pripravila ostale sestavine. Najprej sem se lotila buče. Prerezala sem jo na polovico in odstranila semena.

 
Nato sem bučo olupila
In jo narezala na tanke rezine.
Enako sem storila s krompirjem.
Pospravila sem pulti in pričela z zlaganjem. Pekač sem namastila, ter vanj položila prvo plast. Krompir. Nadaljevala sem z bučami in mesno omako. Prvič.

 
Drugič in tretjič. Vsako plast buč sem še malenkost posolila.

 
Zloženo musako sem prelila z mešanico iz razžvrkljanega jajca, kisle smetane in mleka, ter položila v segreto pečico. Pekla sem približno uro in pol na 200 stopinjah.
Tik pred koncem pečenja sem musako posipala z naribanim sirom in postavila še za 10 minut v pečico.

 
Izgledalo je takoooo dosti, a nič ni ostalo. Ker je bilo dobro.

 

  
Print Friendly and PDF

1 komentar:

  1. Hvala za ta recept, smo ga preizkusili čez vikend in je še tašča rekla, da je dobro ;)

    OdgovoriIzbriši