ponedeljek, 10. oktober 2011

PREPROSTE ZLOŽENKE

Zahvaljujoč podaljšanemu poletju, je ostalo na vrtu še cel kup slastne domače zelenjave, ki jo bomo morali kaj kmalu pospraviti. Za to priložnost - "pospravljanje" okusnih dobrot z vrta so kot naročene takšne ali drugačne zloženke. Okusne in takoooo enostavne za pripravo. Potrebujemo le kanček domišljije in kakšno urico časa.

ZELENJAVNO RIŽEVA ZLOŽENKA

Sestavine:
  • 1 čebula
  • piščančje prsi
  • mešana zelenjava z vrta (brikoli, brstični ohrovt, cvetača, korenje, paradižnik, bučke,...)
  • 3 stroki česna
  • bazilika
  • sol, poper, rdeča paprika
  • riž
  • 1 jajce
  • 1 kisla smetana
  • malo mleka
Skuham zadostno količino riža in medtem ko se riž kuha pripravim omako.

Čebulo očistim, narežem na majhne kose in popražim na olivnem olju. Dodam na majhne kose narezane piščančje prsi.

Prav tako očistim zelenjavo - paradižnik in brokoli, ju narežem na manjše kose in dodam v ponev k čebuli in mesu. Sestavine potresem s papriko v prahu, rahlo prepražim, solim popram in zalijem z vodo ali še boljše z juho.


Na drobno seseklajm česen in baziliko in z njima začinim omako.

Omako kuham približno 10 minut. Nato vzamem večji pekač, ga namastim in pričnem z z zlaganjem. Na dno enakomerno razporedim plast riža, na katero vsipam vso omako, ter jo enakomerno poravnam po rižu.

Preko omake razporedim tanko plast riža, ka prekrijem z bučkami narezanimi na kolobarje, ter vse skupaj ponovno prekrijem s tanko plastjo riža.

Vse sestine prelijem z razžvrkljanim jajcem zmešanim s kislo smetano in mlekom.
Zloženko pečem približno eno uro na 200 stopinjah.
Okusno in praktično! Danes večerja, jutri kosilo.
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar