ZELENJAVNO RIŽEVA ZLOŽENKA
Sestavine:
- 1 čebula
- piščančje prsi
- mešana zelenjava z vrta (brikoli, brstični ohrovt, cvetača, korenje, paradižnik, bučke,...)
- 3 stroki česna
- bazilika
- sol, poper, rdeča paprika
- riž
- 1 jajce
- 1 kisla smetana
- malo mleka
Čebulo očistim, narežem na majhne kose in popražim na olivnem olju. Dodam na majhne kose narezane piščančje prsi.
Prav tako očistim zelenjavo - paradižnik in brokoli, ju narežem na manjše kose in dodam v ponev k čebuli in mesu. Sestavine potresem s papriko v prahu, rahlo prepražim, solim popram in zalijem z vodo ali še boljše z juho.
Na drobno seseklajm česen in baziliko in z njima začinim omako.
Omako kuham približno 10 minut. Nato vzamem večji pekač, ga namastim in pričnem z z zlaganjem. Na dno enakomerno razporedim plast riža, na katero vsipam vso omako, ter jo enakomerno poravnam po rižu.
Preko omake razporedim tanko plast riža, ka prekrijem z bučkami narezanimi na kolobarje, ter vse skupaj ponovno prekrijem s tanko plastjo riža.
Vse sestine prelijem z razžvrkljanim jajcem zmešanim s kislo smetano in mlekom.
Zloženko pečem približno eno uro na 200 stopinjah.
Ni komentarjev:
Objavite komentar