petek, 28. oktober 2011

RUMENE KOT SONČEK

Tek mi res vzame večino prostega časa, a za peko dišečega domačega kruha se ga vedno najde dovolj. V bistvu ga spečem kar tako - usput. Med tekom. In tako je včeraj zvečer zadišalo po slastnih koruznih bombicah.

 
KORUZNE BOMBICE

 
Sestavine:
  • 400 g pšenično  moke
  • 300 g koruzne moke
  • kocka kvasa
  • žlička sladkorja
  • žlička soli
  • 1 jajce
  • žlička olivnega olja
  • 2 dcl navadnega jogurta
  • cca. 1 dcl vroče vode

V večjo skledo presejem belo moko, vanjo naredim jamico, noter nadrobim kvas, ga posujem z žličko sladkorja in prelijem s toplo vodo. Vmes letim v trgovino in ko se vrnem je kvas ravno "ta pravšnji".


Dodam koruzno moko, jajce, sol, olivno olje, jogurt in vodo.

 Vse sestavine zmiksam v kompaktno testo, ga prekrijem s kuhinjsko krpo, ter ga postavim na topel prostor, da kipne. Medtem se oblečem v tekaška oblačila (juuupi, po maratonu že ponovno tečem. Že od torka) in si privoščim uro lahkotnega razteka.

 Po urici prijetne rekreacije testo ponovno premesim in iz njega oblikujem okrogle štručke. Iz navedene mase jih naredim priližno 12.
 Štručke zložim na pekač, vklopim pečico in počakam 20 minut, da se le-ta fajn segreje.

 Slastne štručke so pečene po približno 45 minutah.

 SEVEDA SMO TAKOJ NAVALILI. VSI ŠTIRJE.
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar