POLNOZRNATI KRUH S SKUTO, SMETANO IN OREHI
Sestavine:
- 70 dag polnozrnate moke
- dve žlici skute
- žlica smetane
- pest orehov
- žlička olovnega olja
- žlička soli
- žlička sladkorja
- kocka svežega kvasa
- mlačna voda - cca. 2 - 3 dcl
Ko je kvas, ki sem ga nadrobila v jamico, posula s sladkorjem in zalila s toplo vodo kipnil, sem dodala vse ostale sestavine in zamesila gladko testo.
Testo sem pokrila s čisto kuhinjsko krpo, ter ga pustila eno uro na miru. V tem času je seveda krepko naraslo.
Ročno sem ga pregnetla in oblikovala kruh.
Tokrat bo podolgovat, sem se odličila. Položila sem ga v pekač obložen s peki papirjem. Najprej tega - polnozrnatega.
In nato še onega navadnega - belega.
Oba hlebca sem na gosto zarezala, da kruh nebi počil, a ga je kljub temu razneslo. Sem spet premalo zarezala.
Vklopila sem pečico, ponovno pokrila kruh in počakala, da se pečica segreje. Med tem časom - to je kakšnih 20 do 30 minut - je kruhec pod toplo odejo veselo rase.
Nato sem ga spekla in pečenega odložila na rešetko. Tako se je ohladil.
No, preden se je ohladil, smo ga seveda probali. Dober je. Takoooo sočen.
Ni komentarjev:
Objavite komentar