ponedeljek, 5. marec 2012

TEČEMO, KOLESARIMO, KUHAMO IN PRAZNUJEMO

Pa je mimo - nedelja prepolna vsega. Miganja, kuhanja in praznovanja. Sem mislila, da nam ne bo uspelo, a smo združili moči in spravili vse dejavnosti pod streho kot se šika.
Po jutranjem "športanju" po supermarketu, sem se prva od doma odpravija jaz. Na štiriurni tek, ki tokrat reees ni bil lahek. Po dolgem času, se mi je zgodil dan, ko med tekom nisem mogla ne pit, kaj šele jest. Si lahko predstavljate, da sem po slabih štirih urah in pretečenih 41 km izgledala res bolj klavrno, a nasmešek na ustih kljub temu ni izginil.
Za mano sta se na jeklene konjičke zavihtela Sašo in Matija. Za dobre tri ure. Jernej je ostal doma, se ubadal s kemijo in poskrbel, da so bili večerni gostje na praznovanju njegovega rojstnega dne postreženi s slaaaastno torto.
Ob pol treh se je družina ponovno zbrala ob nedeljskem kosilu iz zamrzovalnika. Še dobro, da tu in tam preveč skuhamo in kakšna reč roma na hladno - za "hude čase". Nedeljsko kosilo je pojedel vsak posebej - ko je imel čas in ko mu je teknilo. Meni ni. Sledila je pol urna pavza, ob štirih pa akcija.
Ata je napadel kuhinjo, mati pa .... Mati pa se je lotila pospravljanja. Ne vem, kako je drugje, a pri nas je mnogokrat, kakor da bi bilo bombardirano. Do srede red nekako še traja, ko pa materi popusti koncentracija, pade tudi red. In potem je v nedeljo predsoba nastlana z vsemi možnimi šolskimi, plavalnimi in tekaškimi torbami - z vsemi, ki jih premoremo. Spotikamo se ob kolesarskih čevljih, tekaških copatih in čevljih, ki jih nosimo kot normalni ljudje. Na radiatorjih visijo razne tekaške in kolesarske majice, rokavice in kape. Pa še kakšen zoken se najde na tleh. Da ne omenim sob. Tokrat sva vodila ta stara dva. Saj ne vem, kako se je to zgodilo, a v spalnico se niti stopiti več ni dalo.
Skratka, kuhali smo, pospravljali in pomivali, Matija pa je vmes odtekel še eno urni tekaški trening. Nastajalo in nastajalo je s takšno brzino, da nismo imeli časa niti fotografirat. Ob šestih so na vratih pozvonili gostje. Eden za drugim. Bilo nas je enajst in ko smo se usedli za mizo, je hrana kar izginila. Ja, dobro je bilo. Odlično. Kitajska večerja po Jernejevi izbiri: goveje kroglice s kokosom, navaden riž s kurkumo in mešana kitajska zelenjava, pripravljena v voku. Za posladek pa jagodna torta.








Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar