petek, 23. marec 2012

KALČKI ZA DANES, JUTRI IN POJUTRIŠNJEM

Kam s tremi pladnji nakaljenih semen? Ne, seveda ni potrebno vse takoj pojesti, še posebno, če ugotovimo, da so semena že nakaljena šele zvečer. Takole sem jih pospravila:

Najprej sem semena sprala, jih vsula  v sito in jih temeljito odcedila.Dobršen del jih je takoj romalo v želodec. Mmm, je pasala za večerjo skleda takšne sveže salate!V skledi sem zamešala pravkar nabran, domač motovilec, kalčke raznih vrst, pri čemer so prevladovali mungo fižolovi, sol, kis in bučno olje.Nakaljena semena sem iz pladnjev vsipala v sito, ter pladnje temeljito oprala s cetom. Vso pozornost sem posvetila odprtini za iztok vode.S preostalimi kalčki sem napolnila stekleni kozarec, ga zaprla in postavila v hladilnik. Tam bodo brez nadaljnega počakali še kakšne tri dni.


Print Friendly and PDF

2 komentarja:

 1. Že nekaj časa se pripravljam začeti nakaljevati semena pa se kar ne morem odločit, kako in kaj. Ta tvoj blog mi je v veliko pomoč. Nabavila sem kalilnik, pa kar še čaka na pravi trenutek. Zaenkrat imam semena alfa alfa. Kje je najbolje nabaviti semena? Se opravičujem, mogoče sem malo vsiljiva, toda trenutno ne poznam nobenega "v živo", ki bi mi lahko pri tem pomagal.
  Lep pozdrav, Lyu

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Sama kupujem semena v supermarketu ali pa v Kaliji, mungo fižol pa kupim kar v Mercatorju - med jedmi.
   Fajn kalčkaj!

   Izbriši