petek, 22. junij 2012

ZDRAVA JED ZA VROČE DNI

Vročina je sicer nekoliko popustila, a tole jed je vredno preizkusiti:

POLNOZRNATI NJOKI S PETERŠILJEVIM PESTOM

Sestavine:

njoki:
  • 50 dag polnozrnate moke
  • 50 dag skute
  • 1 jajce
  • žlička soli

pesto:
  • peteršilj
  • olivno olje
  • parmezan
  • žlica mletih orehov
  • sol
  • paradižnik
  • čebula
  • česen

Sestavine za njoke zmiksam (če je zmes pre-suha, dodam malo mleka ali jogurta), maso oblikujem v kepo, ter jo postavim v hladilnik.



Medtem, ko testo počiva, se lotim priprave pesta.

Najprej na vrtu naberem svež peteršilj, ga očistim in seseklajam.

 Sesekljanemu peteršilju dodam naribani parmezan, olivno olje, česen in orehe.


Nato se lotim priprave njokov. Pristavim veeeelik lonec osoljene vode in ko le-ta zavre, pomečem vanjo njoke.



Med tem, ko čakam, da se njoki skuhajo dokončam pesto. In sicer: očistim in narežem čebulo, sesekljam česen in na kockice narežem paradižnik.


 Na olju na hitro prepražim čebulo, dodam česen in paradižnik, ter sestavine na kratko popražim - maksimalno 2-3 minute.


Vse prepražene sestavine primešam peteršiljevemu pestu.

Kuhane njoke odcedim in jim primešam pesto.

 MMMM, JE TEKNILO!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar