petek, 10. junij 2016

ODLIČNA IN HITRO PRIPRAVLJENA SLADICA

Tako, petek je in za ta dan se spodobi, da si privoščimo nekaj lahkega, tako za branje, jedačo in pripravo. In tale odlična okusna sladica je kot naročena za današnji dan.

PANA COTA Z GOZDNIMI SADEŽI

Sestavine:

  • 300 ml sladke smetane
  • želatina
  • 1 vanilijev sladkorj
  • gozdni sadeži


Sama vedno uporabim želatino v lističih, ker mi je nekako bolj simpatična. Torej, želatino namočim za cca. 5 minut. Smetano vlijem v večji lonec in jo močno segrejem, vendar ne tako da bi zavrela. Dodam namočeno želatino in vanilijev sladkor in mešam tako dolgo, da se želatina ne stopi. Nato maso nalijem v modelčke in jih postavim v hladilnik. 

Ko je pana cota primerno trda in ohlajena v loncu segrejem in pustim, da zavrejo gozdne sadeže in jih nato pretlačim. Počakam, da se nekoliko ohladijo in jih nato prelijem preko strjene smetane. Sladico okrasim s svežimi metinimi lističi in postrežem.





Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar