četrtek, 2. marec 2017

OKUSNI BLITVINI ŽLIČNIKI

Počasi bo potrebno izprazniti zaloge zimske ozimnice in v zamrzovalniku sem našla še zavitek zmrznjene blitve iz domačega vrta. Ker so ta dan bile na mizi ribice, je takoj padla ideja. Naredila sem blitvine žličnike, ki so se kot "vliti" podali k svežim sardelam.

BLITVINI ŽLIČNIKI


Sestavine:


  • 500 g zamrznjene blitve
  • 250 g skute
  • 100 g naribanega parmezana
  • 2 jajci
  • 100 g pirine moke
  • sol
  • poper
  • muškatni orešek


Blitvo sem odtalila in jo ožela, da je iztekel večji del vode. Dodala sem preostale sestavine in zmešala gosto zmes. Velik lo
nec vode sem pristavila na ogenj in jo solila. Ko je voda zavrela, sem z veliko žlico vanjo polagala žličnike. Temperaturo sem zmanjšala, da voda ni preveč vrela, ter kuhala žličnike cca. 10 minut.Kuhane žličnike sem s penavko pobrala iz vode in jih zložila na krožnik.



Print Friendly and PDF

1 komentar: