sreda, 21. april 2010

KALČKI NEKOLIKO DRUGAČE

Mnogokrat tek izkoristim za razmišljanje in tuhtanje. V mislih sestavim jedilnik za večerni obrok, napravim spisek sestavin in v mislih tudi skuham. Joj, koliko tekaškega časa porabim včasih, da se spomnim nekaj izvirnega. Nekaj malo drugačnega kot ponavadi. Predvsem pa okusno in kar se da hitro pripravljeno.

Tokrat sem uporabila kalčke, a v nekoliko drugačni obliki kakor običajno:


MESNA ROLADA S KALČKI IN POROM
stari kruh, mleto meso, čebula, jajce, sol, poper, česen, mleko, por, kalčki, svež peteršilj

Stari kruh ali žemlje narežem na koščke, ter ga prelijem z mlekom in pustim kakšnih 20 minut, da se fajn napije. Nato ga fino pretlačim z vilicami, dodam mleto meso in narezano, ter prepraženo čebulo. Začinim s soljo, poprom in česnom, dodam jajce, ter maso dobro zmešam, da se sestavine sprimejo.

Mesno maso enakomerno razporedim preko folije, posipam s porom narezanim na kolobarčke, kalčki lucerne in svežim peteršiljem. S pomočjo folije zvijem v rulado, položim v ozek in dolg pekač, ter pečem približno eno uro na 180 stopinjah.

RES OKUSNO!





Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar