četrtek, 15. april 2010

PET NA DAN

Kljub številnim reklamam o zdravi in nezdravi prehrani še vedno velja, da lahko določene vrste sadja in zelenjave prištevamo med tako imenovano “super – hrano”, ki lahko učinkuje preventivno pri nastanku raznih bolezni.

“Super” sadje in zelenjava sta običajno močno pisanih barv, pri čemer vsaka barva predstavlja določeni fitonutrient, kot na primer likopen v paradižnikih, karoteonidi v rumenih in oranžnih sadeži, ter flavonoidi v borovnicah.

Tukaj je nekaj teh “super – živil” za katere pravijo, da preprečujejo tudi nastanek raka: rumena in rdeča paprika, jagode, borovnice, oreški, kapusnice, čebula, česen,...

In kaj imajo ta živila skupnega? Vsa so več ali manj zelo prijetnega okusa. Zato sem prepričana , da se splača potruditi in uživati čim več različnih vrst pisanega sadja in zelenjave. Čimbolj raznobarvni so sadeži, tem več različnih vitaminov, antioksidantov in mineralov vsebujejo.


SADNI JAGODA - KIVI NAPITEK
jagode, kivi

Kivi olipim in narežem, ter stresem v posodo za miksanje. Dodam jagode in zmiksam slasten napitek.

POSKUSITE!





Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar