petek, 23. april 2010

UMAZANI NJOKI

Ko se pričenja sezona tekem, se v naši kuhinji pričenja tudi intenzivna sezona testenin na vse načine, ki se jih le uspemo domisliti. Mnogokrat kuhinja izgleda kot en velik peskovnik, v katerem umazana do vratu ustvarjam potičke, skulpture, gradove,.... predvsem pa se zelo zabavam.

RŽENI SKUTINI NJOKI S PETERŠILJEM
40 dag skute, 20 dag enotne moke, 20 dag ržene moke, 500 g skute, žlička soli, peteršilj, 1 jajca

Sestavine odmerim in stresem v skledo. Zmiksam, oblikujem kepo in postavim za eno uro v hladilnik.

Oblečem tekaške hlače in majico, ter se odpravi teč. Ko se vrnem, Vzamem maso iz hladilnika, oblikujem svaljke premera približno 2 cm, ter jih narežem na približno 2 cm dolge kose - njoke. Med tem, ko izdelujem njoke pristavim lonec z osoljeno vodo. V vrelo vodo namečem sveže njoki in jih kuham približno 10 minut - tako da priplavajo na površino.

Serviram jih z okusno in enostavno omako iz paradižnika, česna in bazilike.

NJAMČI!!





Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar