petek, 2. april 2010

SLADICA S KORENČKOM

Sreda je bila kot naročena za nekoliko drugačen popoldan. Dež, grdo vreme in teka prosti dan so me namesto na kolo odpeljali v kuhinjo. Že nekaj časa sem se spogledovala z zanimivim receptom in tokrat sem ga preizkusila:

BISKVIT S KORENČKOM
4 jajce, 350 g cvetličnega medu, ščepec soli, 2 žlici mlačne vode, 250 g korenja, 1/2 žličke cimeta, 250 g mletih mandeljev, orehov ali lešnikov, 75 g moke, 1/2 pecilnega praška

Pečiso segrejem na 180 stopinj. Rumenjake, sol, med in vodo penasto zmiksam. Dodam nariban korenček, cimet, mlete lešnike, moko in pecilni prašek, ter ponovno zmiksam. Na koncu dodam sneg štirih beljakov, ki ga počasi in rahlo primešam v maso.

Maso vlijem v namaščen in z drobtinami posut pekač. Pečem približno 50 min. pri 180 stoponjah.
Takšna sladica je primerna tudi za športnike!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar