sobota, 20. februar 2010

BOROVNICE ZA JERNEJA

Letošnji pustni torek je bil poln krofov in v znamenju trinajstice. Do nje se je zavihtel naš Jernej.

Praznovanje smo tokrat zaokrožili s sočno borovničevo torto:

BOROVNIČEVA TORTA

Biskvit:
4 rumenjaki + 1 jajca, 20 dag sladkorja + 1 vanili sladkor, 1 dl olja, 1 dl vode, 20 dag moke + 1 pecilni prašek, sneg 4 beljakov

Rumenjake, jajce in sladkor dobro zmiksam. Dodam olje, vodo, moko in pecilni prašek, ter ponovno zmiksam. Na koncu rahlo primešam sneg beljakov, ter maso nalijem v tortni model. Pečem cca. 1 uro pri temperaturi 180 stopinj.

Lahka maslena krema:
vanilijev puding, 5 dag masla

Vanilijev puding skuham in ga ohladim. V hladnega zamešam majhno količino masla, da je sladica lahka in sočna.

Nadev:
borovnice in stepena sladka smetana


Ohlajen biskvit narežem na tri dele - oblate. Prvo oblato - dno položim na krožnik, premažem S kremo in potresem z borovnicami. Enako ponovim z drugo oblato. Tretjo oblato položim na vrh, ter torto na tanko prekrijem s stepeno sladko smetano.

NJAMI!!!


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar