sobota, 23. oktober 2010

ENOSTAVNO KO PASULJ

Kadar nimam idej ... so tukaj čarobne testenine. Kadar nimam časa za pripravo večerje ... sežem po testeninah. Kadar vprašam Jerneja kaj bi jedli ... so na mizi testenine.

In kadar pozabimo na trgovino ... si zagotovo pripravimo najboljšo jed ... testenine.
S preprosto omako, s sestavinami - vzamem kar je doma. Tokrat prav velike izbire ni bilo, a jed je bila slaaaastna.


PERESNIKI Z ZELENJAVNO POLIVKO
čebula, česen, melancana, paradižnik, smetana za kuhanje, sol, poper, začimbe po okusu, malo moke za zgostitev, oljčno olje

Iz kleti prinesem čebulo in česen, ter ju očisitm.

Čebulo narežem na kvadratke.
....sesekljam česen.

Operem melancano, jo olupim

...ter jo narežem na kocke.
Čebulo prepražim na olivnem olju. Ko postekleni dodam česen in narezano melancano.
Iz zamrzovalnika vzamem na kocke narezan domač paradižnik in ga odmrznjenega stresem v omako. Pomeša, zgostim z žlicom moke in začinim.
Po dobrih desetih minutah kuhanja dodam smetano za kuhanje, jo fajn zamešam med ostale sestavine in ... jed je gotova.
Medtem skuham ustrezno količino testenin - oblika ni pomembna.

OPA, JUTRI GRE ZARES!

Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar