Še imate buče? Pri nas se še kar držijo. Hranimo jih kar v predsobi, kjer ni ne prehladno, ne pretoplo. Tole pikasto čajoto sem danes obglavila in iz nje naredila sila preprosto, a okusno sladico.
PIKASTO ČOKOLADNI BISKVIT
1 čajoto, 2 3/4 skodelice moke, 1/4 skodelice kakava, 1 1/4 čajne žličke jedilne sode, 1 žlička soli, 1 skodelica sladkorja, 1/2 skodelice olja, 2 jajci, 1 žlička vanilijevega estrakta, 1/2 skodelice mleka, kisla smetana
Čajoto očistim,
jo prerežem na polovico, odstranim koščico in olupim.
Vzamem večjo skledo in bučo naribam.
Dodam moko, kakav, sodo in sol,
ter vse ostale navedene sestavine.
Sestavine zmiksam v gladko tekočo zmes.
Srednje velik pekač namažem z oljem in posipam z drobtinami ali moko, ter v njega vlijem biskvitno zmes.
Pekač postavim v že segreto pečico in pečem približno eno uro na 180 - 200 stopinjah.
Pečen biskvit prerežem, spodnjo polovico namažem s kislo smetano in ponovno pokrijem.
BUČE SO RES VSESTRANSKO UPORABNA RASTLINA.
zelo dobro pecivo pride..reeees odliičen recept.! ;D
OdgovoriIzbriši