ponedeljek, 11. april 2011

SVALJKAST POPOLDAN

To zimo se je mati tako vneto podila po cestah, da je kar zmanjkalo časa za razne njokaste in svaljkaste variacije. A nič hudega. Nič ni zamujeno. Še vedno smo vsaki dan lačni, še vedno je potrebno vsaki dan skuhati večerjo in čez vikend kosilo in še vedno obožujemo domače svaljke, njoke, cmoke,...

Pa smo si jih privoščili:


DOMAČI SKUTINI SVALJKI S PETERŠILJEM
40 dag moke, 1/2 kg skute, peteršilj, 1 jajca, žlička soli

Moko presejem v posodo, dodam skuto, jajce in sol in peteršilj iz domače skrinje. Sestavine zmiksam, ter odložim testo za cca. pol ure v hladilnik ali kakšen drug hladen prostor. Ko testo nekoliko odleži na pomokanem pultu oblikujem najprej takšne dolge svaljke, jih narežem na manjše kose in iz vsakega oblikujem podolgovat svaljek.
Medtem pristavim na štedilnik velik lonec vode, jo solim in zavrem. V njej skuham izdelane svaljke. Kuham jih približno 10 minut.







Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Jaz sem dodala namesto petršilja čemaž. Dobro!
    lp Cirila

    OdgovoriIzbriši