četrtek, 16. junij 2011

NAMIG ZA VEČERJO

Prihajajo vroči dnevi in z njimi želja po lahkih in hladnih obrokih. Že pozimi si kosilo brez sklede zelene solate težko zamislimo, v poletnih dneh pa so razne solate skoraj obvezni del dnevnega repertoarja.

Solate pa imajo v današnjem hitrem tempu življenja, ko bi vsak rad dan izkoristil do poslednje minute, še eno dobro lastnost. Ne vzamejo dosti časa, saj so takooo hitro pripravljene.

Tokrat sem se poigrala z mladimi bučkami in korenčkom.

SOČNA SPOMLADANSKA SOLATA Z BUČKAMI IN KORENČKOM
mlada bučka, korenček, čebula, paradižnik, paprika, zelena solata, feta sir, bučno olje, kis, sol, sveža bazilika

Čebulo očistim in jo narežem na tanke rezine. Bučko narežem na kolobarje in jo v prepražim v malo, malo olja. V bistvu, jo z obeh strani popečem kot na žaru.



 Dodam nariban korenček, narezan paradižnik in papriko.
 Na vrtu naberem svežo zeleno solato in baziliko, ju operem, narežem in ju skupaj s feta sirom dodam k ostalim sestavinam.

 Solato začinim, premešam in postrežem.
 SOČNO, LAHKO, HITRO PRIPRAVLJENO  IN DOBRO!
Na vprašanje, kakšna se vam zdi solata, dobim odgovor: "Malo mesa manjka." No, bom pa drugič dodala še prepražena piščančja prsa ali pa tunino.
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar