torek, 4. oktober 2011

10 ŽIVLJENSKIH

1. Doživite življenje preden se ustalite
* Napišite seznam stvari, ki jih hočete občutiti, doživeti, prijeti, prepotovati, objeti... Izživite se na svoj način preden se ustalite.

..........................

2. Denar in stvari niso pomembne

* Imejte toliko, da živite udobno... in da ne životarite iz dneva v dan. Bodite pošteni do sebe in do drugih... ker pošteno življenje prinaša mir.... in mir je neprecenljiv. Hranite dušo in ne ego.

..........................

3. Ne delatje vtisa na ljudi

* Je dolgočasno... nepristno... in ne služi nikomur... kot samo pumpanje vašemu egotu.
..........................

4. Pustite, da vaši otroci ne uspejo

* Vašemu otroku bo verjetno vse ok... tudi če mislite, da so krenili iz začrtane poti. Ne poiskusite ga rešiti za vsako stvar in mu vedno stati za vratom. Zapovejte jim nekaj omejitev in pravil... potem se sprostite. Z njimi bo vse vredu.
..........................

5. Zgodile se vam bodo slabe stvari

* So del življenja... doživeli boste veliko vzponov in še več padcev. Ljudje izgubljajo službe, se ločijo, zbolijo, doživljajo neuspehe... Slabe stvari vas ne bodo ubile... in veliko se boste naučili od njih... le če boste to dovolili.

..........................

6. Ni se vredno boriti

* Če se prepiru ne morete izogniti, se ne prerekajte. Stopite nazaj. Ko začutite jezo, sovraštvo in želite s svojim jezikom kaj povedati... se raje umaknite... ohladite se... in poglejte na stvari iz višje perspektive . vesolju ni mar za vas... ste nepomembni. Ni potrebno... da imate prav... ali da zmagate v argumentih... enostavno iz delčka/mozaika vašega življenja ni pomembno.

..........................

7. Male stvari so nepozabne

* ... in bodite na njih pozorni... kot recimo gledanje vašega otroka med spanjem. Skupno pripravljanje kosila... smejanje s starim prijateljem... so dragocene... in na stara leta jih boste vedno bolj cenili.

..........................

8. Naredite stvari enostavnejše

* Vse stvari poenostavite... naj bodo preproste... imeli boste manj nepotrebnega šuma/samogovora v glavi in sprostile bodo prosto pot novim idejam... opustite vse nepotrebne dejavnosti in se ustavite... ne skačite iz ene mentale aktivnosti na drugo aktivnost... ne rabite... ni ključno... ustavite se in počivajte tukaj in sedaj. Manj je več.

..........................

9. Telovadite in uživajte zdravo hrano

* Telovadite 3 x do 4 x na teden... vsaj 30 min... joga, treking, tek, plesanje... Uživajte veliko zelenjave, domače mleko (prekuhano), domača jajca (če niste alergični) in izogibajte se sladkorju... je toksičen in nevaren. Popijte veliko naravne čiste vode.
.........................

10. Trenirajte sprejemanje, vdajo in ne nasedajte sebi

* Sprejmite stvari take kakršne so... upiranje samo dodaja bolečino. Določene stvari ne bodo nikoli drugačne in jih je nemogoče spremeniti... vdajte se... in se prepustite. Nikoli ne nasedajte svojim prepričanjem in čustvom... so samo odraz mentalnega govorjenja in emocij... ne realnosti.

..........................

11. Prenehajte se sekirati

* ... ker ne prinaša nič dobrega... ampak je kontra-produktivno. Bolj ko se osredotočate na problem... večji postaja. Poizkusite nehati misliti na pink slona? Ne gre... ker vsakič pomislite na pink slona.

..........................

12. Nič na svetu ni črno ali belo

* Življenje je nedoločeno, nepredvidljivo... in ne obstaja prava ali napačna pot... ali izbira. Je samo življenje... in naš notranji kritični um opredeluje in sodi. Delujte iz pozicije zavesti... in ne obešajte se na notranje govorjenje uma kot sveto resnico.

..........................

13. Izkoristite lepe dneve ne glede na dan v tednu

* To je prvo pravilo... ki se ga striktno držim... tudi vi bi se ga morali... v lepem vremenu VEDNO pojdite ven na zrak... pojdite na sprehod v naravo... ali na jezero plavat ... hodite po celem snegu... ne glede na delovni dan. Živite za tisti dan.

..........................

14. Ne odpirajte starih ran

* Vsak kdo ima nekaj kar mu povzroča bolečino... in ga na nek način omejuje. Sprejmite... dovolite... in zazrite se v prihodnost... ne dovolite... da vam omejuje sedanjost.

..........................

15. Sprejmite spremembe

* Stopite ven iz kroga udobja... spremembe prinašajo strah, neudobje... tesnobo... vendar samo začasno... in prinesejo, da zrastemo... in naše življenje postane močnejše, večje.

..........................

16. Bodite tukaj in sedaj

* ... ker je edino, kar imate... bodite v sedanjem trenutku... ne jutri, ne včeraj... živite sedaj in ga cenite.
..........................

“Ovire... vas ne morejo ustaviti, problemi... vas ne morejo ustaviti, najpomembnejše... drugi ljudje vas tudi ne morejo ustaviti, edino... SAMI SEBE lahko ustavite.”






Print Friendly and PDF

4 komentarji:

  1. Hvala za tole! Kako je vse res! Super - si bom sprintala in posatvila na vidno mesto...

    OdgovoriIzbriši
  2. To je to. Pika.
    lp, Polona

    OdgovoriIzbriši
  3. 10 življenjskih zapovedi. Ni več za povedat... Hvala!

    OdgovoriIzbriši