četrtek, 13. oktober 2011

KUHINJSKI SPOMINI NA MORJE

Zadnje čase res presneto pazimo kaj jemo in koliko pojemo. Pa je oni dan Matija privlekel na dan tale zanimivi recept. Kaj če bi danes to? No, pa dajmo!

MEDITERANSKI ZAVITEK

Sestavine:
  • 200 g moke
  • 500 g sveže skute
  • 2 jajci
  • 2-3 paradižniki
  • olive
  • žlica kaper
  • žlička oljčnega olja
  • sol, poper
  • origano
Ker mi je že dva dni nazaj zmanjkalo bele in ržene moke in ker smo imeli doma le ajdovo, sem pač uporabila slednjo. Skratka. Moko sem presejala v skledo, naredila vanjo jamico, dodala sol, oljčno olje in vodo, ter zamesila gladko testo.

 Iz testa sem oblikovala kepo, ter jo pustila približno pol ure počivati.
 Medtem sem pripravila nadev, tako da zem v skledi zamešala skuto, jajca, olive, paradižnik, kapre, sol, popter in origano.
 Testo sem razdelila na dve polovici in vsako posebej razvaljala, ter namazala z nadevom. Obloženo in razvaljano testo sem nato zvila in položila v pekač.
 Najprej eno polovico, nato pa še drugo.
 Pekla sem približno 45 minut na 200 stopinjah.
 To kar je ostalo, smo pojedli hladno.
Print Friendly and PDF

1 komentar: