Ko je luknja v želodcu velika, se priležejo takšne doma narejene tortilje:
DOMAČE TORTILJE
Sestavine:
- 400 g moke
- 2 dcl mlačne vode
- ščepec soli
- 1/3 čajne žličke sladkorja
- 1/2 pecilnega praška
- 1 žlica olja
Moko presejem v posodo. Na sredini naredim jamico in vanjo dodam vse zgoraj navedene sestavine. Testo zmiksam in na koncu še ročno pregnetem, ter ga pustim kakšnih 20 minut počivati. Nato ga razdelim na enakomerne manjše dele, približne velikosti jajca.
Vsak del posebej razvaljam do končne debeline približno 1 - 2 mm. Ko so vse tortilje razvaljane, postavim na štedilnik teflonsko ponev, jo pošteno segrejem, ter pričnem s peko. Tortilje se pečejo brez olja. Tortiljo na vsaki strani na hitro popečem, jo odstavim na krožnik, ter prekrijem z vlažno krpo, da se ne strdi.
Kaj smo dali neter? Čisto različno. Midva s Sašotom sva jih napolnila z kislo repo in fižolom, otroci pa s klobasami, sirom in salato.
Ni komentarjev:
Objavite komentar