torek, 20. marec 2012

ČEŠNJEV ZAVITEK OB KONCU ZIME

Oni dan, ko smo brskali po zamrzovalniku in iskali špinačo, smo - ne moreš verjeti - naleteli na češnje. Domače. Seveda je takoj nastal okusen, hitro gotov in enostaven češnjev zavitek:

ČEŠNJEV ZAVITEK

Sestavine za testo:
  • 400 g moke
  • 2 žlici olja
  • 1.5 dcl vode
  • ščepec soli

V posodo sem presejala moko, dodala olje, vodo in sol, ter zamesila oz. zmiksala gladko testo. Testo sem zavila v folijo in ga pustila počivati. Počiva naj vsaj 30 minut. Lahko pa tudi več. Moje je dolgo počivalo, ker sem vmes še tekla in kuhala večerjo.

Sestavine za nadev:
  • 250 g skute
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 vanili sladkor
  • 1 cdl kisle smetane

  • češnje
  • prepražene drobtine
  • sladkor po okusu

Češnje sem odtalila in jih dobro odcedila.


Zmiksala sem 2 jajci, sladkor in vanili sladkor. Ko sem dobila gosto, penasto zmes, sem dodala skuto in kislo smetano, ter vse sestavine dobro zmešala z mešalnikom.


Testo sem razdelila na štiri dele, ter vsak del posebej razvaljala. Potem bi morala testo še ročno razvleči, ker pa tega ne znam sem se pri razvaljanju ustavila. Tretino testa sem premazala  s skutno zmesjo, jo posula z odcejenimi češnjami, prepraženimi drobtinami in sladkorjem.



Testo sem zvila in ga položila v pekač obložen s peki papirjem. Postopek sem ponovila 4-krat.



Pekač s štrudlom sem postavila v segreto pečico in ga pekla približno eno uro na temperaturi 200 stopinj.


MMMM, JE ZADIŠALO PO STANOVANJU!
Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Mmmm, pridišalo je celo do nas v Savinjsko;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, ja, tako kot tvoje jedi, ki redno pridišijo do nas na Štajersko!

    OdgovoriIzbriši