Rogač oz. po naše rožiči je dalmatinska rastlina z zelo izraženim vonjem, ki pa vsakomur ne ugaja, zato ga lahko zamenjate z makom ali pa z mletimi orehi. Vendar, kdor želi probati nekaj drugačnega, naj upirabi rožičevo moko.
Sestavine:
Krhko testo za pito
- 40 dag ostre moke
- 10 dag sladkorja
- 1 kisla semtana
- 20 dag kokosovega masla
- 2 rumenjaka
- 1 vanili sladkor
- 1 pecilni prašek
Maslo sem stopila in ga dodala k ostalim sestavinam, ter vse skupaj na hitro zmiksala. Testo sem razdelila na dva dela. Malo večjega sem postavila za 20 - 30 minut v hladilnik, nekoliko manjšega pa v zmrzovalnik.
Testo iz rožičeve moke:
- 15 dag rožičeve moke
- 15 dag sladkorja
- 15 dag moke
- 3 dcl mleka
- 0.5 dcl olja
- 1 vanili sladkor
- 0.5 praška za pecivo
- sneg iz dveh beljakov
Zmešala sem rožičevo moko, vanili sladkor in sladkor, ter sestavine premešala. Prelila sem z vrelim mlekom in počakala, da se ohladi. Nato sem dodala olje, moko in pecilni prašek, ter vse skupaj zmiksala. Na koncu sem ročno, na rahlo primešala sneg beljakov.
Sadje:
- 3-4 naribana jabolka
- rabarbara (originalni recept vsebuje slive)
Preko delno pečenega testa sem razporedila 3 naribana jabolka, jih posula s cimetom in
dodala še na koščke narezano rabarbaro.
Sadje sem prekrila z rožičevo maso.
In preko naribala preostanek testa, ki je čakalo v zmrzovalniku.
Pecivo sem ponovno postavila v pečico in ga pekla še dodatnih 50 minut.
Ni se še ohladilo, ko sem ga že narezala.
Tisti, ki imate reees radi sladko, ga lahko posujete še s sladkorjem v prahu. Mi se takim dodatkom izogibamo, saj že samo pecivo vsebuje popolnoma preveč sladkorja in maščobe.
PITA JE ENOSTAVNA ZA PRIPRAVO, IN ODLIČNEGA OKUSA. NJAMI!!!!
Prepisala recept,verjamem,da je odlična.
OdgovoriIzbrišilp
Jelka