...potem sem se lotila še potice. Skutine in orehove. Tako je to šlo:
SIROVA IN OREHOVA POTICA
Testo:
- 60 dag moke
- kocka kvasa
- 1 žlička soli
- 2 rumenjaka
- 5 dag sladkorja
- 3 dcl toplega mleka
- 2 žlici ruma
Orehov nadev:
- 30 dag mletih orehov
- 3 dag drobtin
- 10 dag sladkorja
- 5 dag masla
- manj kot 1/4 l vrelega mleka
- 1 jajce
Sirov nadev:
- 400 g skute
- 1 dcl sladke smetane
- 70 g sladkorja
- 2 rumenjaka
Vse sestavine dobro zmešam, ter namažem po razvaljanem testu.
Najprej sem zavila orehovo polovico potice in jo odložila v pekač obložen s peki papirjem.
Sledila je še sirova polovica. Testo sem na tanko razvajala in ga premazala z nadevom. Na tisti strani, na kateri sem pričela testo zvijati sem nadev namazala do konca.
Potico sem zavila in jo položila v pekač.
Obe potici sem naluknjala, prekrila s krpo in postavila na toplo. Vklopila sem pečico in medtem ko se je le-ta segrevala, je potica pridno rasla.
Ko se je pečica fajn segrela, sem vanjo postavila pekač in potico pekla cca. 1 uro na 200 stopinjah.
Zvečer smo še toplo narezali in jo probali.
Mmmm, je bila okusna. Tale sirova pa je še posebej sočna.
Verjamem,da so zelo dobre,ker izgledajo prečudovito.Ob prvi priliki bodo po tem receptu.
OdgovoriIzbrišilp Jelka
Prosim, da zapakiraš dva kosa potice in jih s hitro pošto pošlješ v Bretanjo. Hvala. ;))
OdgovoriIzbrišiZ veseljam, če jih nebi že vse popakirali v naše želodce.
OdgovoriIzbrišiProsim,ali potico delate z ostro ali mehko moko?Hvala!
OdgovoriIzbrišilp jelka
Uporabila sem mehko moko - gladko.
Izbriši