četrtek, 28. november 2013

BREZGLUTENSKE TORTICE Z ARONIJO

Evo moje prve brezglutenske sladke kreacije. Tortice oz. mafini so kot naročeni za večerno peko - tam po osmi uri, ko se ti zalušta nekaj sladkega, pa nič ni doma. Mafini so pa gotovi v 45-tih minutah, vključno s peko seveda.

TORTICE BREZ GLUTENA Z ARONIJO

Sestavine:

  • 100 g kokosovega masla
  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanili sladkor
  • 125 g koruzne moke
  • 100 g mletih orehov
  • 1 pecilni prašek
  • 120 ml navadnega jogurta
  • 100 aronije
  • papirnati modelčki za peko


Segrejem pečico na 180 stopinj. Pekač za mafine obložim s papirnatimi modelčki. Maslo raztopim, ter ločim beljake od rumenjakov. Iz beljakov stepem trd sneg, rumenjake pa zmešam s sladkorjem in jih zmiksam v gosto zmes. Dodam maslo in ponovno zmiksam. Nato zamešam moko, pecilni prašek in orehe, ter dodam masi. Dodam še jogurt in ponovno zmiksam. Na koncu z žlico vmešam aronijo in beljak.

Maso enakomerno porazdelim v modelčke in pečem cca. 30 minut. Pečene postavim iz pečice in počakam cca. 5 min. da se ohladijo, nato jih zložim na krožnik.





Print Friendly and PDF

1 komentar: