četrtek, 21. november 2013

KUHAM Z VENDELINO- DUŠENA ZELENJAVA

Kadar imamo na mizi kos mesa, ki ne plava v nobeni sočni omaki se zraven odlično poda porcija dušene zelenjave. Pa itak jo imamo na vrtu in jo moramo porabiti pred zmrzaljo.

DUŠENA ZELENJAVA

Sestavine:

  • 6 dag maščobe (olivno olje)
  • 2 žlici sesekljane čebule (1 čebula)
  • 2 stroka strtega česna
  • kodrasti ohrovt
  • brokoli
  • 1/3 feferona
  • 2 korenčka
  • 1 paprika
  • paradižnik
  • 1/2 kolerabe
  • peteršilj in zelena
  • sol 
  • poper


Zelenjavo očistimo in operemo, ter narežemo za prst široko, damo v posodo in poparimo z vrelo vodo. Pokrijemo, pustimo 5 minut in nato stresemo na cedilo. No, sama sem ta korak preskočila, sem pa ohrovt in brokoli za 10 minut namočila v slano vodo, da so odpadli vsi majhni žužki.
Na maščobi prepražimo čebulo, dodamo česen, zelenjavo, solimo, popramo in dušimo do mehkega. 
Zelenjavo večkrat premešamo in po malem prilivamo krop.

ODLIČNA PRILOGA!











Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar