Tokrat sem kalila mungo fižol, čičeriko in pšenico. Najprej sem vsa zrna čez noč namičila v vodi, nato sem zjutraj nabrekla semena preselila v kalilne pladnje.
Kalilnik sem pokrila in ga postavila na okensko polico.
Naslednje jutro, sem jih prelila in splahnila s tekočo vodo, ter opazovala razliko. Oooo, so že poganjala novo življenje.
Tretje jutro sem jih ponovno prelila z vodo, zvečer pa "pospravila". No, saj bi lahko semena porabili takoj, a večerja je bila že mimo. Tako sem čičeriko skuhala in ohlajeno postavila v hladilnik.
Tudi pšenico in fižol sem presipala v skledico, pokrila in postavila v hladilnik.
Naslednji dan je nastala okusna solata - zelena z živimi semeni. Dodala pa sem tudi polovico naribane kolerabe.
Še isti večer sem namočila nova semena in danes se že ustvarja novo življenje.
A ni to lepo?
Da se pohvalim, kalčkam. Sicer samo v kozarcu, ker za eno osebo se mi (vsaj pomoje) ne splača imeti kalilnika. Sedaj sem (v tej novi sezoni) že 2x kalčkala alfa-alfa semena (trotel ziher) ravno včeraj pa so dozoreli brokoli kalčki. In imajo okus po brokoliju :) Sem pa bila presenecena kako so mi alfaalfa kalcki zdrzali v hladilniku par dni. So mi bili boljsi tisti kateri so pocivali v hladilniku.
OdgovoriIzbrišiTale mungo fizol se mi zdi zanimiv.
Ja, alfa alfa kalčki so zelo hvaležni. Vedno uspejo in tudi v hladilniku vzdržijo kar nekaj dni, še posebej v zaprtem kozarcu.
OdgovoriIzbrišiVanja, spomnila si me, da moj kalilnik že težko čaka, da ga dam v promet. Kalčki so res super, le navadit se je treba, da jih lahko dodajamo k skoraj vsaki jedi.
OdgovoriIzbrišiKako zlomka ti uspe zgornjo fotografijo bloga raztegnit čez celo stran. Meni ne uspe odkriti te "fore".
lp, Ljuba.
Tam ko urejaš predlogo idi na prilagodi in v levem zgornjem kotu klikni na prilagodi širine. V zgornji vrstici si nastaviš širino celotnega spletnega dnevnika (npr. 1200 slikovnih pik). Nato vzameš fotografijo in jo obrežeš na to širino (v Pcasi gre to zelo enostavno), ter jo vstaviš v glavo.
OdgovoriIzbrišiBo šlo? Kalilnik pa kar postavi na plano!