sreda, 17. februar 2010

ŽIVAHNA ZELJNA SOLATA

Od pozne jeseni do konca zime. Čas, ko je na voljo najmanj sveže zelenjave, oziroma je bolj industrijsko oslabljena, je idealen, da naokoli po stanovanju razporedimo kozarce in kalilnike z nakaljenimi semeni. Odložimo jih lahko na okenske police ali kuhinski pult, mednje postavimo kalilnik, vmes pa še kakšen pladenj s kipečim rastlinskim bogastvom.
Možnosti za kaljenje semen je mnogo in dolgi zimski dnevi so prav primerni za vzgojo živahnih semen.

Nakaljena semena so ena izmed najživahnejših sestavin prehrane. Pridelamo jih sami. Skoraj kjerkoli v stanovanju. Z malo dela in ustvarjalne energije.

In čar je v tem, da v času vsesplošnih presežkov in obilja pričnemo tam kjer ni nič. Iz semena v katerem je shranjeno življenje.

Ob minimalnem delu imamo nakaljena semena neprestano na voljo. Majhna ali velika. Takšna ali drugačna. Kot dodatek k jedem. V solati!

ZELJNA SOLATA Z NAKALJENIMI SEMENI
kislo zelje, nakaljena semena kreše, lucerne in pšenice, bučno olje

Nakaljena semena potresem po zelju, obilno zalijem z bučnim oljem in zmešam.

SLASTNO!




Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar