petek, 9. julij 2010

DOMAČE, SOČNO IN PREPROSTO

Sedaj ko je ribez na vrhuncu zorenja, si ga privoščimo! Nekateri ga ne marajo, ker je kisel in nekoliko divjega okusa, a v takšnem narastku je prav okusen:


RIŽEV NARASTEK Z RIBEZOM
riž, žlička soli, mleko, skuta, ribez, sladkor, vanili sladkor, 2 jajci

Skuham mlečni riž in ga postavim na hladno, da se nekoliko ohladi. Medtem zamešam očiščeni ribez, rumenjake, sladkor in skuto po želji. Dodam mlečni riž in sestavine fajn premešam. Na koncu dodam sneg iz dveh beljakov. Maso vsipam v namaščen in pomokan pekač, ter postavim v segreto pečico. Pečem približno eno uro na 200 stopinjah.






GOTOV NARASTEK JE PRED FOTOAPARATOM PREHITRO POBEGNIL V NAŠE ŽELODCE!!

Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. Presneta lakota. Najprej slikat, potem pa jest!:)

    Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Priznam!! Takšno zaporedje nam gre reees težko od rok!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ste mi pa naredili lušte, sem šla še sama nekaj spečt. In to v tej vročini!!Kako bo ratalo, bom pa kmalu videla, že diši.

    Lp

    OdgovoriIzbriši