sreda, 28. julij 2010

POLETNO, LAHKOTNO, SLASTNO

Zanimivo. Testenine jemo skoraj vsaki dan - vsaj enkrat na dan, če ne dvakrat a se jih nikakor ne naveličamo. Polžki njoki, špageti, fusili,.... z omakami na milijon načinov. Največkrat lahkih, predvsem pa takih hitrih. Za tiste, ki imamo takoooo malo časa. Pa tudi če bi ga imeli več, bi ga raje za kaj drugega uporabili.

TESTENINE S ŠPARGLJI
šparglji, česen, pehtran, zelena ali peteršilj, žlička senfa, smetana za kuhanje, sol, poper, olivno olje

Česen očistim, narežem, ter ga na hitro popražim na olivnem olju. Na hitro, pomeni reees na hitro, ker česen ne sme porjaveti, ker potem je omaka zanič. Dodam žličko moke, prepražim in dodam na kose narezane šparglje. Sestavine premešam, dodam žličko sefna in na kratko podušim. Zalijem s smetano za kuhanje, solim, popram, pokrijem s pokrovko ter pustim kakšnih 15-20 minut, da se kuha. Če je omaka pregosta jo razredčim z mlekom. Tik pred koncem dodam na drobno narezan pehtran in zeleno.


Med tem, ko pripravljamo omako skuham testenine. Al dente seveda.





Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar