sreda, 14. julij 2010

POPOLDANSKA PACKARIJA

Ja, priprava domačih mareličnih cmokov je res prava packarija. Vsaj jaz ne znam drugače. A na koncu pridejo iz lonca tanšnile domači, okusni marelični cmoki.


MARELIČNI CMOKI
1/2 l mleka, žlička coli, 7 dag masla, 30 dag moke, 3 jajce, marelice

Mleko zavrem, solim in dodam maslo. Ko se le-to razpustim dodam moko, fajn premešam in ob mešanju na rahlem ognju kuham približno 5 minut. Posodo odstavim, pustim da se masa nekoliko ohladi in nato umešam jajca.


Z mokrimi rokami oblikujem cmoke, v katere položim marelico. Če so marelice majhne zavijem v zmok kar celo (s koščico), če pa so velike, jo razpolovim, odstranim koščico in za en cmok uporabim le polovičko.


Cmoke povaljam v moki in jih skuham v predhodno zavreli in osoljeni vodi. Kuham približno 10 - 15 minut.
Serviram jih s popraženimi drobtinami.


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar