ponedeljek, 26. julij 2010

EN KISLI UŽITEK

Tokrat za mesenje testa ni bilo časa, pa sem uporabila kar kupljenega. Jernej si je zaželel listnato. In že pred časom smo dobili skledo domačih višenj. Izkoščičila sem jih in zamrznila. Iiii, kako prav so mi prišle tokrat. Za štrudl. Ki pa je spet takoooo hitro izginil. Prehitro.


NAPOL INDUSTRIJSKI VIŠNJEV ŠTRUDL
zavitek listnatega testa, višnje, skuta, sladkor

Testo odmrznem, ga razdelim na štiri del in na tanko razvaljam.


Na vsak del enakomerno razporedim maso iz višenj, skute in sladkorja in zvijem. Pri zvijanju štrudla ne kompliciram. Zvijem ga ročno brez prtička, zvitek previdno dvignem in ga odnesem v pekač obložen s peki papirjem.

Pečem približno eno uro pri 200 stopinjah.


DOBER TEK (pri nas je vedno dober)
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar