Sedaj ko je ribez na vrhuncu zorenja, si ga privoščimo! Nekateri ga ne marajo, ker je kisel in nekoliko divjega okusa, a v takšnem narastku je prav okusen:
RIŽEV NARASTEK Z RIBEZOM
riž, žlička soli, mleko, skuta, ribez, sladkor, vanili sladkor, 2 jajci
Skuham mlečni riž in ga postavim na hladno, da se nekoliko ohladi. Medtem zamešam očiščeni ribez, rumenjake, sladkor in skuto po želji. Dodam mlečni riž in sestavine fajn premešam. Na koncu dodam sneg iz dveh beljakov. Maso vsipam v namaščen in pomokan pekač, ter postavim v segreto pečico. Pečem približno eno uro na 200 stopinjah.
GOTOV NARASTEK JE PRED FOTOAPARATOM PREHITRO POBEGNIL V NAŠE ŽELODCE!!
Presneta lakota. Najprej slikat, potem pa jest!:)
OdgovoriIzbrišiLp
Priznam!! Takšno zaporedje nam gre reees težko od rok!!
OdgovoriIzbrišiSte mi pa naredili lušte, sem šla še sama nekaj spečt. In to v tej vročini!!Kako bo ratalo, bom pa kmalu videla, že diši.
OdgovoriIzbrišiLp