sreda, 13. oktober 2010

LAHKA VEČERJA ZA LAHKO NOČ

Ko se leto prevesi v sklepno fazo, ko se občutno zmanjša obseg treningov, ko se konča intenzivna sezona tekem, nastopi čas, ko moji fantje pričnejo paziti na prehrano.

Treba je manj kuhati, hrana mora biti lahka, češ ... vse se pozna na kilah, paziti je potrebno na maščobe, zmanjšati je potrebno vnos sladkarij ...

Skratka, temu se reče hujšanje. A takšno intenzivno "hujšanje" v glavnem poteka le med obroki.

Torej, za danes - lahka večerja:


SKUTIN PEČENJAK
400 g skute, 300 g kruha ali žemelj, 200 g sadja po želji, 120 g sladkorja, 1 dcl kisle smetane, 3 jajca, 40 g moke, cimet, maščoba in moka za pekač

Pekač namažem z olje in posujem z moko ali drobtinami. Skuto pretlačim in ji primešam sladkor, kislo smetano, jajca, na kocke narezan kruh ali žemlje, sadje (sama sem uporabila jabolka - naribana) in cimet. Kdor pa želi komplicirati, lahko loči beljake od rumenjakov, rumenjake doda skutini masi, iz beljakov pa stepe trd snega, ki ga masi doda na koncu.

Maso stresem v pripravljen pekač in pečem približno 1 uro pri 180 stopinjah.

Piše, da pečenega ponudimo toplega ali hladnega. Mi si vzamemo kar vročega. Takega direkt iz pečice. Razen tega, da moramo paziti, da si ne poparimo jezikov, je tudi vroč popolnoma ok.






Print Friendly and PDF

1 komentar:

  1. Zelo dobro :) Sve v petek to naredile skupaj z Živo, ki mi je pomagala raztrgati kruh na koščke. Uporabile sve polnozrnati kruh in naribana jabolka. Dale sve malo manj sladkorja in še pest rozin. Njam, njam. Je pa res mrzlo dosti boljše kot vroče.

    OdgovoriIzbriši