četrtek, 22. marec 2012

CARSKA VEČERJA

Če ste v stiski s časom, če ves dan niste še nič jedli in če se vam po vrhu vsega pravzaprav sploh ne da kuhati, potem si privoščite tole carsko večerjo.

Slasten carski praženec, po domače šmorn, obogaten s skuto z okusno, že nekoliko pozabljeno, jabolčno čežano.

CARSKI PRAŽENEC S SKUTO

Sestavine:
  • 2 jajci
  • mleko
  • ščepec soli
  • moka
  • skuta

Jajce, mleko in sol zažvrkljam, dodam moko in skuto, ter vse sestavine dobro premešam, da dobim gosto zmes. Maso pustim pol ure počivati, da se moka faj napije, medtem pa pripravim olupim jabolka in pripravim jabolčno čežano.

Pečen šmorn postrežem z jabolčno čežano in zaželim dober tek.







Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar