petek, 27. februar 2015

RECIKLIRAMO

Pri nas doma hrane ne mečemo stran. To kar danes ostane pojemo jutri. Stari kruh uporabimo za kruhove knedle, solate pojemo naslednji dan po malci, sladice pa tudi izginejo same od sebe.
Ko pa nam je oni dan ostala kuhana prosena kaša, je nastala odlična prekmurska jed - narastek iz prosene kaše.

Pa vi, tudi reciklirate hrano?

NARASTEK IZ PROSENE KAŠE

Sestavine:

  • prosena kaša
  • mleko
  • sol
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 jajce
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 20 dag skute
  • limonina lupina
  • pest mletih orehov
  • 1 veliko jabolko


Kašo skuham v malo osoljenem mleku in počakam, da se ohladi oziroma uporabim kašo, ki je ostala od včerajšnje večerje.

Penasto zmešam jajce in sladkor, ter dodam vse ostale sestavine. Na koncu ročno vmešam kašo in naribano jabolko.

Maso razporedim po namaščenem in z drobtinami posipanem pekaču, katerega postavim  v segreto pečico in narastek pečem cca. 45 minut na temperaturi 180 stopinj.

Odlična reciklirana večerja, primerna tudi za otroke!







Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. To je pa dobro,rada delam kuhano ali narastek:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljena!
    Rada prebiram vaš blog.
    To je edino prava pot, da recikliramo jedi, ki jih ne pojemo. Tudi jaz delam tako.Vse preveč hrane ljudje zavržejo in to ni prav. Vsi, ki se trudimo s pridelavo hrane to vemo, saj je v pridelani hrani vloženo veliko truda in je prav, da jo spoštujemo.
    Lep pozdrav
    Majda

    OdgovoriIzbriši
  3. ŽIvjo!
    Najprej naj pohvalim tvoj blog. Preprost, a bogat in uporaben :)

    Glede hrane:Tudi mi ne mečemo stran. Če kuham za kosilo kaj takega, kar posebej rado zdrsne v želodčke, že naredim malo več, ker vem, da bo kdo pojedel še za zgodnjo večerjo. Če pa kdaj kaj ne gre in ne gre v promet, pa imamo živali, tako da res nikoli ne gre v smeti. "Če kruhek pade ti na tla....", so rekli včasih.

    OdgovoriIzbriši