petek, 6. marec 2015

LAHKI PETEK

Bliža se ženski praznik in marsikatera si bo privoščila nedeljsko razvajanje svojih brbončic. A ker prihaja pomlad in z njo toplejši dnevi, je vseeno potrebno nekoliko popaziti na linijo, zato si bomo danes privoščili okusno fritato.

FRITATA Z BLITVO

Sestavine:

  • čebula
  • blitva
  • paprika
  • jajca
  • sol, poper
  • olivno olje


Čebulo očistim in sesekljam. Papriko narežem na manjše kockice, blitvo pa na ozke trakove. Čebulo popražim na olivnem olju, ter ji dodam blitvo in papriko in vse skupaj nekoliko podušim, da se zelenjava zmehča.
Nato dodam razžvrkljana jajca, sestavine zmešam in zmanjšam temperaturo na minimum, ter pustim fritato v ponvi cca. 10 minut, da se popeče na spodnji strani.
Nato postavim ponev v segreto pečico (180 stopinj) in fritato popečem še po zgornji strani.

Serviram z domačim kruhom.






Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar