nedelja, 24. oktober 2010

TRETJIČ PRVIČ

Evo, pa se počasi izteka tudi sezona prvičev. Zakaj? Če sem leto pričela s svojim prvim duatlonom, se udeležila svojega prvega triatlona, sem za pikon na i - tretjič prvič - pod noge pospravila še svoj prvi maraton. Oooo, seveda so bili vmes še polmaratoni, pa 10K tek, pa še duatlon in še triatlon in ... ne nazadnje me je radovednost pognala še na kolesarski dirki.

A maraton, ... ta je bil poseben. Že na trening tekih - tistih daljših od 30 km sem presrečna in zadovoljna, spoznala kako neverjetno faaaajn so ti teki. Koliko energije ti dajo. In kako lahkotno in spočito se po njih počutim. Ja, ja, že res, da se mogoče čuje malo blesavo, a kar sem napisala drži kot pribito. Na dolgih tekih sem praaav uživala.

A tekma je le tekma. In za prvič si nisem zadala lahkega cilja - 3 ure in 30 min za staro babo, pa še prvič po vrhu je po mojem mnenju kar soliden čas. No, pa saj ne zanikam. Bilo je vloženega kar nekaj truda, pretečenih kar nekaj kilometrov, tudi takšnih direkt iz službe domov, in ne nazadnje vse te spomladanske tekme - bilo jih je kar 10 - nekaj štejejo. Vsaka je prispevala kakšno novo izkušnjo, spoznanje, prijetno dogodivščino.

In vsi ti dobronamerni nasveti in priporočila: ...pazi kako boš pretekla prvi kilometer - ne se zagnat, teči svoj ritem,... redno pij in jej - na vsaki okrepčevalnici, ... če bo veter, se postavi v zavetrje in ... pazi, maraton se prične šele na 35-tem kilometru.

Vse sem upoštevala, pila in jedla po planu, pričakovala vse najhujhujše, a takšnih krčev, ki so se naselili v moje nogen v zadnjih sedmih kilometrih,... to pa ne. Ne, zato ker sem pila redno, a očitno ne dovolj, ker sem tekla v dokaj počasnem tempu prvi krog - a očitno ne dovolj in ker sem bila pripravljena - a očitno ne dovolj za prvič.

No, pa saj tako graozno pa spet ni bilo. Pretekla sem ga, osvojila tretje mesto v svoji kategoriji in dosegla čas 3:32:25. In ko sem doma nekaj jamrala in tarnala, je Sašo samo rekel:
"Alo, pa saj si pretekla 42 km, a se ti tega sploh zavedaš?" Aja, saj res, mogoče pa se res ne, ker se mi je zdelo samoumevno, da bom v cilj prišla. Saj sem se tako odločila in ... če se nekaj odločiš je treba to, če se le da, speljat, a ne?



..IN SEDAJ SO NA VRSTI PRILJUBLJENI POHAJKOVALNI TEKI

Print Friendly and PDF

6 komentarjev:

  1. Bravo, bravo! Pretečti maraton ni kar tako, s časom kot pa si ga ti pa je res zavidanja vredno ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Maratonka, čestitke tudi iz Gorenjske!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala, hvala vsem za čestitke. Ves trud je bil reees poplačan.

    Uživajte, tečite in faj se imejte še naprej!

    OdgovoriIzbriši
  4. Bravo Vanja!

    Odličen rezultat in perfektna sezona!

    Tadej

    OdgovoriIzbriši
  5. Super rezultat (zavidanja vreden ;-) Čestitke!

    OdgovoriIzbriši