petek, 8. oktober 2010

ZABAVEN TEK


Oni dan sem nekje naletela na zapis, ki navaja šest stvari, ki naj bi jih potrebovali za zabaven tek. Joj, kako smo si ljudje različni! Nekateri imajo takšne potrebe, drugi pa spet popolnoma drugačne.

...in hvala bogu, da je tako, moje mnenje je namreč takšno:


1. Steklenica vode.
Se strinjam. Brez vode na dolgih tekih nikakor ne gre. A, da bi steklenico nosila s seboj med tekom? Ne. Niti pod razno. Ne maram, da mi bilo kaj visi okrog pasu ali pa kje drugje.
Ja, kako pa potem rešujem zadevo? Pijem na pokopališčih (tam je vedno pitna voda), na tržnicah, na bencinskih črpalkah in pri znancih. Tudi kakšen čist potoček ali pa izvir sem že šluknila, če sem se potepala po Pohorju.


2. MP3 predvajalnik.
Niti pod točko razno. Ni lepšega kakor med tekom poslušati svoje telo in mu slediti, prezračiti možgane, zbrati misli in izkoristiti čas za nabiranje novih idej.


3. Kapa ali ščitnik za sonce.
Poleti, ob pripekajočem soncu brez nje ne grem nikamor. Tudi kadar dežuje me spremlja. A generalno gledano je ne maram.


4. Kresnička.
Obvezno. Dandanes, ko je promet na cestah že tako gost in ko so naši vozniki takoooo nestrpni je že tek sredi dneva prava loterija, kaj šele ponoči.
A kresnički ne zaupam dovolj. Zato uporabljam utripajočo lučko na traku, ki jo pritrdim okrog noge pod kolenom. Pa seveda hlače, majico in tekaške copate z vgrajenimi odsevniki.


5. Torbica.
Kakšna torbica? Kaj mi bo torbica med tekom? Med tekom ne maram nobene odvečne navlake. Čokoladico, ključe ali mobitel zbašem v majhen žep na tekaških hlačah.

6. Merilnik utripa.
Merilnik utripa imam. Sem ga parkrat tudi uporabila. V uro sem pridno, po navodilih vnesla vse svoje osebne podatke, tako, da mi je izračunala celo koliko kalorij porabim med tekom. Vam rečem, presneto malo glede na vložen trud.

A kaj sem ugotovila, po zelo kratkotrajni uporabi srčnega merilnika? Da te elektronske navlake reeees ne potrebujem. Potrebuje le štoparico, ki razen začetka in konca zmeri tudi čas krogov. Pa še to uporabljam le, kadar tečem intervale ali tempo teke. Saj lahkoten tek je tek za dušo in ne na čas, a ne?

TEČITE IN SE ZABAVAJTE PO SVOJE!




Print Friendly and PDF

4 komentarji:

  1. :-)
    prav v vsem se strinjam s tabo!
    (pa kako sem bila jezna, ko sem enkrat kupila tekšake hlače in doma ugotovila, da nimajo žepka!!!)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, tudi jaz ne maram hlač brez žepka. Pa čeprav, takšnega čisto, čisto majhnega.

    OdgovoriIzbriši
  3. @Vanja: za tek po cesti - se strinjam s tabo. Se pa spomnim kako prav so mi prišle rokavice, kapa in gsm v nahrbtinku, ko sem se izgubila med tekom po Pohorju (niso lešniki za žabe, je rekel brat)... Zato pravim: oprema je odvisna od teka do teka.

    OdgovoriIzbriši
  4. Sebi - tako kot si rekla - odvisno od vrste teka! Sama sem imela v mislih cestnega.

    OdgovoriIzbriši