četrtek, 6. januar 2011

ROŽNATI VEČER

Konec je počitnic, konec je jutranjih s sončkom obsijanih tekaških prebujanj, konec je hitrih in dolgih tekov po svetlem,... No, pa so druge stvari v katerih takooo uživamo.

Iiii, kako je lep takšen dišeč, slasten in topel večer. Ves v rožicah.

BELI KRUH ROŽICA
70 dag moke, kocka kvasa, žlička sladkorja, malo mlačne vode, žlička soli, malo olja, 1 dcl navadnega jogurta, topla voda

Moko presejem v skledo, vanjo naredim jamico in noter nadrobim kocko svežega kvasa. Kvas posujem z žličko sladkorja in ga do vrha jamice zalijem s toplo vodo.
Počakam kakšnih 10 minut, da kvasec kipne, nato dodam sol, olje, jogurt in vodo, ter sestavine fajn zmiksam.
Zmiksano testo še ročno fajn pregnetem.
Testo pokrijem s kuhinjsko krpo in pustim kakšno uro, da kipne. Če pa me preganja čas, da po fazo izpustim.
Kipjeno testo razdelim na manjše kupčke iz katerih oblikujem okrogle žemljice. Le-te v obliki rožice zložim na pravokotni pekač, ali pa uporabim kar večji tortni model, v katerega zložim žemljice.
Pečem približno eno uro pri 200 stopinjah.


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar