četrtek, 3. marec 2011

KUPLJENI NAM NE TEKNE

Se je zgodilo pred par dnevi, da je po doooolgem času zmanjkalo časa za peko kruha. Pa smo ga kupli. Celo štruco. Takšo podolgovato. In kaj se je zgodilo? Več kot polovica kruha je samevala v vrečki še par dni po tem, ko je bil zraven že domači. Pa smo ga pretopili v slastno nedeljsko kosilo.

TIROLSKI KRUHOVI CMOKI Z NAPAKO
dobra polovica belega kruha, 1 čebula, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 3 dcl mleka, 2 jajci, sol, 4 žlice moke, malo olja
Čebulo očistim in jo sesekljam na drobne koščke.



Kruh narežem na kockice in ga vsipam v večjo skledo.


V večjo šalico ubijem dve jajci. Ne, tista kričeče oranžna ni hibrid. Je kupljena. Ona zraven pa je domača. Razlika je očitna, a ne?

Kocke kruha potresem s sesekljanim peteršiljem, moko in soljo.

Prelijem z mlekom, v katerem sem razžvrkljala jajca.


Ter zabelim s prepraženo čebulo.

Sestavine zmešam in pustim, da se kruh fajn natopi. To traja kakšne pol ure.

Nato z mokro roko oblikujem cmoke. Pazi! Ta stavek je pomemben. Roka mora biti mokra, da se masa ne prijema nanjo.

Pristavim večji lonec z osoljeno vodo in počakam, da le-ta zavreje. Cmoke medtem pustim čakati na pomokanem pultu ali deski.

Kuham jih približno 15 minut v vreli vodi.


Serviram jih takoj - itak. Ooo, seveda so tudi naslednji dan ful dobri. Le pogreti jih je treba.


In kje je tukaj napaka? Tirolski cmoki so s šunko, mi pa takšnih ne maramo.
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar