TIROLSKI KRUHOVI CMOKI Z NAPAKO
dobra polovica belega kruha, 1 čebula, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 3 dcl mleka, 2 jajci, sol, 4 žlice moke, malo olja
Kruh narežem na kockice in ga vsipam v večjo skledo.
V večjo šalico ubijem dve jajci. Ne, tista kričeče oranžna ni hibrid. Je kupljena. Ona zraven pa je domača. Razlika je očitna, a ne?
Kocke kruha potresem s sesekljanim peteršiljem, moko in soljo.
Prelijem z mlekom, v katerem sem razžvrkljala jajca.
Ter zabelim s prepraženo čebulo.
Sestavine zmešam in pustim, da se kruh fajn natopi. To traja kakšne pol ure.
Nato z mokro roko oblikujem cmoke. Pazi! Ta stavek je pomemben. Roka mora biti mokra, da se masa ne prijema nanjo.
Pristavim večji lonec z osoljeno vodo in počakam, da le-ta zavreje. Cmoke medtem pustim čakati na pomokanem pultu ali deski.
Kuham jih približno 15 minut v vreli vodi.
Serviram jih takoj - itak. Ooo, seveda so tudi naslednji dan ful dobri. Le pogreti jih je treba.
In kje je tukaj napaka? Tirolski cmoki so s šunko, mi pa takšnih ne maramo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar