petek, 20. maj 2011

NJOKASTO

Če prideš domov ob sedmih zvečer in imaš debelo uro časa, da na mizo postaviš nekaj dobrega, domačega, za fejst lačne, pa športno mora bit, pa da bo mogoče kaj ostalo še za jutri, ... potem so tile njoki prava izbira.

Okusnni, hitro pripravljeni in po vrhu vsega domači.


NJOKI Z MLADO ŠPINAČO
40 dag enotne moke, 250 g skute, 1 jajce, žlička soli, pest sesekljanih špinačnih listov

V skledo odmerim ustrezno količino moke in dodam jajce, sol in skuto. A glej ga zlomka! Ko si v naglici, seveda marsikaj pozabiš. Tako seveda pozabiš zavit v trgovino in šele doma ugotoviš, da je v skodelici le še pol skute. Skratka manj kot 250 g. In kaj narediš? Definitivno ne letiš kot brez glave v trgovino, temveč manjkajočo skuto nadomestiš z navadnim jogurtom.

Sestavine zmiksam in kepo testa položim v hladilnik. Med tem časom pripravim omako - piščančji paprikaš.

Ko se omaka že samostojno kuha, vzamem iz hladilnika testo za njoke, ga razrežem na štiri dele in iz vsakega zvijem doooolg svaljek.

 Ker se mi mudi, so svaljki takšni kakšni pač so. Malo suhi, malo debeli. Pa kaj? Na koncu se vse skuha in nič boljši ne bi bili, če bi se pol ure mučila in iskala pravilno obliko.
Sledi rezanje njokov.

Medtem je voda v veeeelikem loncu že zavrela, zato kaj hitro narezane njoke vržem vanjo in jih skuham. Kako dolgo? Ja, približno 10 - 15 minut, ozirom dokler ne priplavajo na površino in še malo.
VEČNO SLASTNA JED!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar